terug Sjon Brandsairships / luchtschepenbirds / vogelsgroceries / boodschappenreadymadesexpositions / tentoonstellingeninfo volgende bladzijde

P E R S B E R I C H T
BOSCH ONDER VREEMDE VOGELS’
TENTOONSTELLING Sjon Branðs
IN HET JHERONIMUS BOSCH ART CENTRUM

Zondag 24 maart t/m vrijdag 19 april 2013 in het Jheronimus Bosch Art Center, Jeroen Boschplein 2, ’s Hertogenbosch.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12.00-17.00, vanaf 1 april: dinsdag t/m vrijdag 11.00-17.30 uur en zaterdag t/m zondag van 12.00-17.30 uur.
Opening: zondag 24 maart 2013 om 11.00 uur.

 ‘Bosch onder Vreemde Vogels’ is een gevleugelde tentoonstelling van merkwaardige vogels, die dit voorjaar vrolijk neerstrijken in het landschap waar zij zich bijzonder thuis voelen: het Jeroen Bosch museum in Den Bosch. Net als hun inspirator lijken deze vreemde beesten onbekommerd de spot te drijven met ons ‘arme’ mensen. Het zijn stuk voor stuk indringende beelden opgebouwd uit afvalmateriaal, met toeters en veren, glazen ogen en koperen poten. Kortom, uit alles wat men op straat en in huis kan vinden. Het is een bos bonte karikaturen van ons menselijk bestaan.

 Deze speelse tentoonstelling van Sjon Branðs toont ons vierentwintig kleurrijke vreemde vogels. “Als kunstenaar ben ik altijd al geboeid geweest door menselijke onvolkomenheden, laat ik maar zeggen menselijke ondeugden. Dat is leuk, dat is humor, het goed bedoelen en er bitter weinig van maken. Kijk maar om je heen. Kijk maar naar vogels. Vogels die ons elke morgen wakker schreeuwen en die net als mensen volop kwetteren, vrolijk zingen, ruzie maken en elkaar proberen te verleiden. Zie maar Jeroen Bosch met zijn vlijmscherpe oog voor onze ondeugden.” En inderdaad, de vogels op deze tentoonstelling hebben iets stouts, het zijn vertederende, schijnbaar onschuldige wezens, die allen op hun eigen manier verwijzen naar menselijke eigenaardigheden, die het leven soms zwaar, maar wel de moeite waard maken.

 De tentoonstelling wordt geopend door Thijs Caspers, bioloog, met de lezing: “De vogels van Jeroen Bosch, gesnavelde viezerikken in plaats van gevleugelde vrienden.” Inlichtingen: www.jheronimusbosch-artcenter.nl en www.sjonBranðs.nl.


terug

Bosch onder Vreemde Vogels ‘Bosch onder Vreemde Vogels’ persbericht, februari 2013
   
[home] > [vogels/birds] > [tentoonstellingen/exhibitions] > [BoschOnderVreemdeVogels] > [persbericht]

© Sjon Branðs [vrijdag 15 februari 2019 | Fryday, February 15th, 2019]