tentoonstellingen / exhibitions
Sjon Brandsairships / luchtschepenbirds / vogelsgroceries / boodschappenreadymadesexpositions / tentoonstellingeninfo
Emmaus Langeweg 2017

zaterdag 9 september 2017 

  LANGEWEG - Een kleine pop-up-expositie van acht vogels in het voormalige Kapucijner klooster te Langeweg (ten noorden van Breda) als bijdrage aan het werk van Emmaus voor thuis- en daklozen. De feestdag aldaar vindt plaats op zaterdag 9 september 2017 van 13.00 tot 16.30 uur.

Langeweg

Langeweg
Langeweg
Langeweg
Langeweg
Langeweg
Langeweg

  Persbericht Emmaus:

  Zaterdag 9 september van 13.00 tot 16.30 uur is er weer een feestmarkt bij Emmaus Langeweg met als thema “maak er iets moois van”.

  Aangeboden activiteiten zijn o.a.: “herrie met afval” door Therry van Rijen uit Raamsdonk; knutselen met restmaterialen door Angelique Lodders-Langelaan (die elke woensdagmiddag creatieve activiteiten voor kinderen aanbiedt). Tegelijkertijd neemt Emmaus deel aan de kunst- en cultuurroute Moerdijk. De Tilburgse kunstenaar Sjon Brands zal er exposeren met “vreemde vogels’ gemaakt van verzameld materiaal. Hij is internationaal bekend dankzij exposities in Madrid en Wenen (zie ook www.sjonbrands.n ). Het geheel zal worden omlijst met bluesmuziek van de Zevenbergse formatie Crawling Toddlers.
  Oók zal er voor de muziekliefhebbers een kraam vol muziekinstrumenten staan en wie weet, speelt u nog een lekker deuntje tijdens de pauze van de Crawling Toddlers. Op de groene binnenplaats is een uitgebreid terras waar u kunt genieten van koffie, thee of frisdrank. Ook worden er versgebakken oliebollen, taart en cake aangeboden. Daarnaast is er het gebruikelijke aanbod van antiek, curiosa, schilderijen, boeken, meubels, huishoudelijke artikelen, speelgoed, kleding en textiel.

  Markt

  De markt wordt gehouden aan de Kloosterlaan 6 in Langeweg. Het begint om 13.00 en eindigt om 16.30 uur. De toegang is zoals altijd gratis. De opbrengst van de markt is deels bestemd voor het solidariteitsfonds van Emmaus Internationaal en deels voor het boerderijproject van Broeder Gerard van Wezel in Haïti. Informatie over de projecten zal tijdens de markt aanwezig zijn.

  Emmaus

  Naast de speciale feest- en kerstmarkten organiseert Emmaus Langeweg wekelijkse rommelmarkten op woensdag en zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. U vindt er meubels, elektrische apparaten, kleding en lapjes, boeken, platen, cd’s en video’s, curiosa, huishoudelijke artikelen, schoenen, kinderspeelgoed. Bovendien is op woensdag en zaterdag het café open voor koffie, thee of fris met verse cake of een appelflap.

  Emmaus heeft ook een grote kringloopwinkel op de Veilingkade in Breda. Deze is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tevens is er een winkel voor kleding en kleingoed aan de Haagdijk in Breda, geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.30 uur tot 17.00 uur, op zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur.

  Opbrengsten

  De opbrengsten uit de verkoop worden gebruikt om de gemeenschap voor dak- en thuislozen in stand te houden. Daarnaast worden projecten ondersteund voor de allerarmsten. Meer informatie over Emmaus vindt u op: www.emmaus-langeweg.nl

 
© Sjon Branðs [dinsdag 1 mei 2018 | Tuesday, May 1st, 2018]
[home] > [tentoonstellingen/exhibitions] > 
[Langeweg 2017]