Bertje Sjon Brandsairshipsbirdsreadymades'Groceries'Divertimentiexpositionsinfo poot
 
Bertje is er!
Bertje
naar boven leeg Bertrand H. Russell, curator of the ‘Metropolitan Museum | Tilburg’ leeg photo
   Bertje (volledige naam: Bertrand H. Russell, voor intimi Bərty) (genoemd naar de filosoof-mathematicus-vredesactivist-Nobelprijswinnaar Bertrand A.W. Russell, 1872-1970) is nu (1 december 2022) drie maanden geworden en verblijft zo’n maand bij ons. Dat was best wel een bewogen periode, een tijd waarin hij me bijna volledig bezig wist te houden en waarin ik nauwelijks tot iets anders toekwam dan aan, u raadt het al, Bertje.
   Hij is gegroeid, tegen alles ingeënt en hartstikke gezond. Hij heeft een prachtig koppie, ondeugende oogjes en een mooie ruwe vacht. Hij is vrolijk, nieuwsgierig en zeer beweeglijk. Hij is slim, hij pikt snel dingen op (‘zit’, ‘nee’, ‘wacht’, ‘hier’, ‘blijf’, ‘los’, ‘volg’) en vindt het leuk om te leren. Hij is dol op spelletjes (rennen, verstoppertje, zoeken).
Hij neemt ook zijn rust en gaat zelf een paar uur per dag in zijn bench liggen. Hij is lief, aanhankelijk en geniet er erg van als we hem op schoot nemen en strelen.
   Maar het is ook een echte Jack Russell met een pittig karakter. Eigenwijs, eigengereid, soms onverstoorbaar en vooral nergens bang voor. Ook niet voor ons, bij het afleren van zijn bijtgedrag ging hij geregeld in de aanval, Dorith en ik hebben aardig wat bijtwondjes opgelopen. Die neiging om te bijten (als begroeting of als spel, of gewoon om de aandacht af proberen te dwingen) is hij ondertussen aan het afleren. Gelukkig maar.
   Hij is goed gesocialiseerd, denken wij, hij stapt onbevangen op kinderen (die vindt hij erg leuk), volwassenen en andere honden af. Het liefst wil hij een stevig potje ravotten met zijn soortgenoten (zie filmpjes met Van Alphen). Grote of kleine honden maakt hem niet zoveel uit, in weerwil van zijn formaat vindt hij zichzelf gewoon groot.
   Zindelijkheid gaat nog met vallen en opstaan. Als de buitendeur van mijn kamer openstaat wil hij het wel in de tuin doen, maar als die deur dicht is vanwege de kou gaat meneer in plaats van zijn behoefte kenbaar te maken gewoon een plekje binnen opzoeken. Daar ben ik dan wat minder gelukkig mee, ik hou niet zo van dweilen en zo.
   Al met al is het een toffe hond met karakter, een lief en levenslustig beest, waar ik nog heel veel plezier aan ga beleven. Sjon, donderdag 1 december 2022
naar boven   Dorith en Bertje (zondagavond 27 november 2022) film  
naar boven   Ravotten in de tuin, Bertje en Van Alphen (zondagmiddag 27 november 2022) film  
Bertje
Bertje
Bertje
naar boven leeg Bertje in de tuin (zaterdagmorgen 26 november 2022) leeg photo
Bertje
naar boven leeg Dorith met Bertje (zaterdagmorgen 26 november 2022) leeg photo
naar boven   Bertje in het doolhof op de puppycursus (Tilburg, woensdagavond 23 november 2022) film  
Bertje Bertje
naar boven leeg Op weg naar Rotterdam, naar Jip, Sandra, Mees en Kai (zondag 13november) leeg photo
naar boven   Bertje in de modder (Wilhelminapark, zaterdagmiddag 12 november 2022) film  
naar boven   Bertje thuis (Stedekestraat, vrijdagavond 11 november 2022) film  
naar boven   Bertje en Togo (Leijpark, vrijdagmiddag 11 november 2022) film  
Bertje Bertje
naar boven leeg Bertje ’s avonds thuis, rechts in gevecht met zijn spiegelbeeld (donderdagavond 10 november) leeg photo
Bertje
naar boven leeg Bertje in de aangepaste tanktas op de motor (donderdag 10 november 2022)
Na een paar proefritjes op de motor besloten om Herman’s tanktas aan Bertje aan te passen. Extra vulling erin, een lekker vachtje en oogjes om zijn tuigje aan te haken. Ik maak soms korte ritten om hem aan de motor te wennen. Hij vindt het allemaal goed.
leeg photo
Bertje
naar boven leeg Bertje in de tanktas op de motor (donderdag 10 november 2022) leeg photo
Bertje Bertje
naar boven leeg Bertje en Sjon op de motor (maandag 7 november) en Bertje bij Eva op het Hoofdkwartier (dinsdag 1 november) leeg photo
naar boven   Bertje en Van Alphen in onze tuin (zaterdagmiddag 5 november 2022)
   Ons Bertje (negen week oud) is een week bij ons, we beleven er veel plezier aan. Hij is vrolijk, ondernemend en dapper, zie het bovenstaande filmpje waar hij met de teckel van Jeroen en Werner aan het spelen is. Nu ligt hij bekaf op de bank.
film  
Bertje Bertje
naar boven leeg Kees, Nelleke en Bertje bij Kees thuis (woensdagmiddag 2 november 2022) leeg photo
naar boven   Bertje en Dorith in het Wilhelminapark (dinsdag 1 november 2022) film  
   Het eerste weekend met Bertje zit erop. Het is een leuk, mooi en lief hondje met een stevig karakter. Hij is opgewekt, nieuwgierig, ondernemend en een snel lerend hondje, dat dapper op kinderen, volwassenen en andere honden afstapt. Hij komt aanrennen als ik hem roep en loopt graag naast me als we gaan wandelen. Hij doet veel indrukken op in zijn nieuwe omgeving, ons huis, de stadsgeluiden, het verkeer op straat en de vrienden die op kraamvisite komen. Dus heeft hij ook behoefte aan rust, hij stapt zelf zijn bench in om te gaan slapen, gaat op mijn schoot of aan mijn voeten liggen. Hij houdt van gestreeld worden, geruststellende woordjes, van lekker eten en natuurlijk ook van spelen. Prachtig om te zien. Het is heerlijk om hem in huis te hebben. Aan zijn zindelijkheid moet nog gewerkt worden, net als aan zijn bijtgedrag na voor hem opwindende omstandigheden (met name drukke kinderen). Dat gaat allemaal goed komen, wij zijn lief voor hem én duidelijk. Voor ons is het ook wel een bewogen introductie geweest, wennen aan Bertje, kijken, ons afvragen of we het wel goed doen, corrigeren, vier keer per dag wandelen, poep ruimen en dweilen, na iedere activiteit naar buiten om te plassen, ook 's nachts, enzovoorts. We beginnen langzaam maar zeker een ritme te vinden. Het is een mooi en spannend avontuur.
Bertje Bertje
naar boven leeg Bertje en Dorith in het Wilhelminapark (zondagmiddag 30 oktober 2022) leeg photo
bertje
naar boven leeg Bertje in onze tuin (8 weken oud) (zondagmiddag 30 oktober 2022) leeg photo
naar boven   Bertje en Van Alphen bij Jeroen en Werner (zondagmiddag 30 oktober 2022) film  
bertje
naar boven leeg Bertje en Sjon in onze tuin (zondagmorgen 30 oktober 2022) leeg photo
naar boven   Bertje ontwaakt (zondagmorgen 30 oktober 2022) film  
bertje
naar boven leeg Bertje is thuis! (8 weken oud) (vrijdagavond 28 oktober 2022) leeg photo
   Hoi lieve mensen. Bertje is thuis! Gisteren Bertje opgehaald de fokker. Thuis heeft hij wat rondgesnuffeld, we hebben zijn eerste wandelingetjes met hem gemaakt en hem aan zijn bench proberen te wennen. Vannacht zonder kleerscheuren overleefd. De eerste dag zit erop. Het is een leuk, ondernemend en aanhankelijk beestje. Wij zijn er erg gelukkig mee. Nu slaapt hij in zijn bench, ik probeer wat nachtrust in te halen. (zaterdagmorgen 29 oktober 2022)
bertje
naar boven leeg Bertje is thuis! (8 weken oud) (vrijdagavond 28 oktober 2022) leeg photo
bertje
naar boven leeg Bertje onderweg naar huis (8 weken oud) (vrijdagmiddag 28 oktober 2022) leeg photo
bertje
naar boven leeg Statiefoto ‘Bertrand H. Russell’ (roepnaam: ‘Bertje’) (stamboeknaam: ‘Il Gelsomino Of Free Spirit’)
   (met dank aan Anja en Leon van de kennel ‘Of Free Spirit’)
leeg photo
bertje
naar boven leeg Statiefoto ‘Bertrand H. Russell’ (roepnaam: ‘Bertje’) (stamboeknaam: ‘Il Gelsomino Of Free Spirit’)
   (met dank aan Anja en Leon van de kennel ‘Of Free Spirit’)
leeg photo
 
 
     
     
   
[home]
 > [bertje] > [index]
 
© Sjon Branðs [donderdag 1 december 2022 | Thursday, December 1st, 2022]
© Sjon Branðs