Bertje Sjon Brandsairshipsbirdsreadymades'Groceries'Divertimentiexpositionsinfo poot
Bertrand H Russell
Bertje is er!
[Bertje in 2023] | [Bertje is er!] | [Bertje komt!]
b
b
naar boven leeg Bertje aan het flaneren, vrijdag 19 mei 2023. leeg photo
b
naar boven leeg Dorith met Bert op pad, dinsdag 25 april 2023. leeg photo
b
naar boven leeg Bert met vlag en wimpel geslaagd op de puppycursus, woensdag 19 april 2023. leeg photo
Bertje Bertje
naar boven leeg Op de puppycursus bij ‘Geduld Overwint’. Bertje vindt het geweldig. Woensdag 5 april 2023. leeg photo
Bertje Bertje
naar boven leeg Bertje, vóór en ná het plukken, woensdag 29 maart 2023. Hij is zijn wilde haren verloren,
letterlijk gezien wel, gelukkig niet figuuurlijk. Het blijft een enthousiast boefje.
leeg photo
Bertje
Bertje
Bertje
Bertje
   Feest! Bertje is een half jaar geworden, hoera, hoera, hoera! Feest! Onze halfjarige is ook de pruberteit ingegaan, en hij doet dat met verve, hoera, hoera, hoera! Alles wat hij tot nu toe geleerd heeft is hij soms compleet vergeten. Ook feest! Hij heeft nieuwe tanden en dat mogen wij weten. Hij heeft de teefjes ontdekt en ook die zijn de sigaar. Net als veters, schoenen en truien. Hij heeft er echt zin in. Verbieden, negeren of afleiden werkt opeens niet meer, integendeel, meneer gaat er uitdagend mee door. Kom maar op mensen, kijk eens wat ik allemaal durf! Erg gezellig. We vervelen ons niet. Als het ons teveel dreigt te worden zetten we hem maar even buiten, daar kan hij tenminste zijn energie kwijt. Het is soms vermoeiend maar ook bijzonder boeiend om dat pubergedrag weer eens van nabij te mogen meemaken. Zoals ik al zei, feest!
   Hij is ook lief, trouw en aanhankelijk, wij zijn erg gelukkig met hem. Buitenshuis, in het park, in het bos en op de puppycursus gaat het prima, zijn testosteronbuien heeft hij voor ons thuis gereserveerd. Een waar voorrecht! Wij voelen ons echt vereerd. Als we ons niet laten opjutten en gewoon rustig blijven is er best mee om te gaan. Jawel.
naar boven leeg 1 maart 2023: Bertje een half jaar!, foto’s zaterdag 11 maart 2023. leeg photo
Bertje 1 maand (1 oktober 2022) Bertje 2 maanden (30 oktober 2022)
Bertje 3 maanden (26 november 2022) Bertje 4 maanden (21 december 2022)
Bertje 5 maanden (6 februari 2023) Bertje 6 maanden (11 maart 2023)
naar boven leeg Bertje het afgelopen half jaar leeg photo
Bertje 1 maand (1 oktober 2022) Bertje 2 maanden (30 oktober 2022)
Bertje 3 maanden (26 november 2022) Bertje 4 maanden (21 december 2022)
Bertje 5 maanden (6 februari 2023) Bertje 6 maanden (11 maart 2023)
naar boven leeg Bertje het afgelopen half jaar leeg photo
Bertje Bertje
naar boven leeg ‘Ik blaf, dus ik besta!’, leesvoer voor hondjes, zaterdag 11 maart 2023. leeg photo
Bertje Bertje
naar boven leeg Hoezo t.v.-kijken? Niet als Bertje wil spelen. Of als er hondjes op het scherm verschijnen. Februari 2023. film photo
Bertje
naar boven leeg Op pad met de motor, Dorith, Sjon & Bertje, dinsdag 14 februari 2023 leeg photo
Bertje
Bertje
Bertje
Bertje
Bertje
Bertje
   Zo, daar is hij weer, onze Bert, wij zijn hartstikke gelukkig met hem. Het is een fijne hond geworden, hij is lief, vrolijk, spontaan, slim, aanhankelijk, dapper en erg onder-nemend. Het is een genot om hem bezig te zien, we kunnen erg van hem genieten. Hij gaat graag naar buiten, houdt van wandelingen, van spelletjes, van motorrijden en hij vindt het leuk om te leren. Het is ook een heerlijk boefje dat ons graag uitprobeert. Hij is erg sociaal naar andere honden, naar kinderen en volwassenen. Iedereen die langs komt of die hij op straat tegenkomt wordt uitbundig begroet. Hij is de lieveling in huis en van de buurt. Het is ook een erg mooi hondje geworden. Wij zijn erg blij met hem.
   Dat is wel anders geweest, de eerste twee maanden waren een behoorlijke klus. We hebben hard moeten werken aan zijn gedrag, aan zijn zindelijkheid en zijn bijtgedrag. Bij vlagen werden we er wanhopig van. Nu de rust is weergekeerd, bij hem en bij ons, zijn we goede vrienden geworden die het uitstekend met elkaar kunnen vinden.
   Ik zit op een tweede puppycursus met hem, hij bakt daar overigens bitter weinig van. Niet omdat hij weigert te leren, integendeel, maar hij is veel te enthousiast naar al die andere honden die er rondlopen. Hij wil eigenlijk alleen maar spelen met ze. Soms, als het moet, doet hij wel even zijn oefeningetje om vervolgens weer naar de andere puppy’s te rennen. Ik moet er erg om lachen, het is heerlijk om zo’n dolle energieke pup bezig te zien. Hij leert snel, met veel geduld maken we iedere week vorderingen. Af!
naar boven leeg Foto's Bertje, maandag 6 februari 2023 leeg photo
Bertje Bertje br
naar boven leeg Wandelen met Bertje, in Tilburg, bij Mie Pieters en in Moerenburg, zaterdag/zondag 4/5 februari 2023 leeg photo
naar boven   Bertje en Van Alphen spelen (donderdag 2 februari 2023) film  
Bertje Bertje
naar boven leeg Bertje gebiologeerd door de zang en het klarinetspel van Martin Peulen. Opening tentoonstelling ‘Peulen in Action’, vrijdag 13 januari 2023, v.l.n.r. Martijn, Martin, Sjon en Dorith. leeg photo
 
 
     
     
   
[home]
 > [bertje] > [bertje in 2023]
 
© Sjon Branðs [woensdag 1 maart 2023 | Wednesday, March 1st, 2023]
© Sjon Branðs