Sjon Brands
Divertimenti
Sjon Brandsairshipsbirdsreadymades'Groceries'Divertimentiexpositionsinfo  
Jardin de Tendresse
Jardin de Tendresse
filmpjes/movies
foto’s/photos
poster
Metropolitan Museum Tilburg
uitnodiging
persbericht
 
‘Jardin de Tendresse’

   Ze is er dan toch van gekomen, de anderhalvemetersamenleving. Afstand als nieuwe normaal. Wie had dat ooit kunnen denken?

   Geen hand meer reiken om de ander vriendelijk te begroeten? Geen spontane omhelzingen meer met vrienden en vriendinnen? Geen knuffels meer aan kinderen en kleinkinderen? Niet meer zoenen op het zebrapad? Nooit meer vrijen op het strand? Waar leven we nog voor? Veiligheid voor alles? Echt waar? Gelamineerd door het leven en virtuele gemeenschap?

   “Alles van waarde is weerloos,” schreef Lucebert, gevolgd door de regel: “wordt van aanraakbaarheid rijk en aan alles gelijk!” Aanraking, hoe lang kan een mens zonder? Zonder af te glijden naar een troosteloos robottenbestaan? Waar gaan we heen? Vandaar een tentoonstelling. Heeft kunst tenminste nog enige zin in deze donkere dagen. Zelfs in onze provincie.

   En dus nodigen wij u met plezier uit voor de tentoonstelling ‘Jardin de Tendresse’ (‘Tuin der Tederheid’) van Sjon Branðs. Een speelse ‘exposition dansante’, uitgevoerd in bewegende assemblages van alledaagse gebruiksvoorwerpen en speelgoed. Een onbevangen feest van aanraking, tederheid en kwetsbaarheid, te zien in het ‘Metropolitan Museum | Tilburg’. Welkom!

   Tot ons verdriet geen openbaar openingsfeestje. De tentoonstelling mocht u eens tot al te spontane aanraking aansporen! Na alle vreselijke onthouding! Waar blijven we dan? Het bekende hek van de dam? De beer is los? Jakkes! Anonieme telefoontjes van de buren? Minder aanraakbare boa’s over de vloer? Boetes voor geruïneerde kunstenaars? Liever even niet.

 
   
[home]
 > [jardindetendresse] > [uitnodiging]
 
© Sjon Branðs [woensdag 1 maart 2023 | Wednesday, March 1st, 2023]