Sjon Brands
Divertimenti
Sjon Brandsairshipsbirdsreadymades'Groceries'Divertimentiexpositionsinfo  
Jardin de Tendresse
Jardin de Tendresse
filmpjes/movies
foto’s/photos
poster
Metropolitan Museum Tilburg
 
‘Jardin de Tendresse’

P E R S B E R I C H T

TENTOONSTELLING ‘TUIN DER TEDERHEID’

‘Jardin de Tendresse’ in het ‘Metropolitan Museum | Tilburg’

   De raamtentoonstellingen aan de Stedekestraat (‘Metropolitan Museum | Tilburg’) laten deze zomer een ‘tuin der tederheid’ zien, waarmee het museum wederom reageert op deze donkere tijden van corona. Te zien vanaf vrijdagavond 12 juni 2020, Stedekestraat 15 te Tilburg.

   De ‘anderhalvemetersamenleving’, ze is er dan toch van gekomen. Afstand als nieuwe normaal. Wie had dat ooit kunnen denken?

   Geen hand meer reiken om de ander vriendelijk te begroeten? Geen spontane omhelzingen meer met vrienden en vriendinnen? Geen knuffels meer aan kinderen en kleinkinderen? Niet meer zoenen op het zebrapad? Nooit meer vrijen op het strand? Waar leven we nog voor? Veiligheid voor alles? Echt waar? Gelamineerd door het leven en virtuele gemeenschap?

  “Alles van waarde is weerloos,” schreef de dichter Lucebert, meteen gevolgd door de magistrale regel: “wordt van aanraakbaarheid rijk en aan alles gelijk!” Aanraking, hoe lang kan een mens zonder? Zonder af te glijden naar een troosteloos robottenbestaan? Waar gaan we heen?

   Vandaar een tentoonstelling. Heeft kunst tenminste nog enige zin in deze donkere dagen. Zelfs in onze provincie, waarin de staten sinds kort stront boven cultuur hebben verheven. En dus nodigen wij u met alle plezier uit voor de expositie ‘Jardin de Tendresse’ (‘Tuin der Tederheid’) van Sjon Branðs.

   Een speelse ‘exposition dansante’, uitgevoerd in bewegende assemblages van alledaagse gebruiksvoorwerpen en speelgoed. Een onbevangen feest van aanraking, tederheid en kwetsbaarheid, te zien in het ‘Metropolitan Museum | Tilburg’. Welkom! Komt dat zien! Dag en nacht, zeven dagen in de week! Reserveren niet nodig.
 

persfoto
 
klik op foto voor persfoto (3840x2160px)
  
praktisch:

raamtentoonstelling Sjon Branðs:
‘Jardin de Tendresse’ (‘Tuin der Tederheid’)
vrijdag 12 juni t/m 15 september 2020
dagelijks, dag en nacht, toegang vrij

‘Metropolitan Museum | Tilburg’
Stedekestraat 15, 5041DM Tilburg
productie: Dorith van der Lee
telefoon: 013 5358041 / 06 20325030
email: post©metropolitanmuseum.nl
website: www.metropolitanmuseum.nl
 
Omroep Tilburg
17 juni 2020
Omroep Tilburg
FleursduMal
15 juni 2020
FleursduMal
Tilburg.com
12 juni 2020
Tilburg.com
 
 
 
 
 
   
[home]
 > [jardindetendresse] > [persbericht]
 
© Sjon Branðs [woensdag 1 maart 2023 | Wednesday, March 1st, 2023]